Dezaliniere

Este cauza principala a defectarii pompelor. Mai mult de 50 % din toate defectele pompelor sunt cauzate din cauza dezalinierii. Rata de defect poate fi redusa semnificativ prin aliniere laser.

Ce inseamna dezaliniere ?

  • Uzura prematura a rulmentilor, arborilor si cuplajelor
  • Temperaturi ridicate a rulmentilor si cuplajelor
  • Vibratii mari
  • Fundatie slavita
  • Ruperea arborilor
  • Consum de energie ridicat

Daca o masina a fost aliniata la punerea in functiune si ulterior verificata regulat, costul de operare si de mentenanta este redus semnificativ.

Aliniere Laser

Exista diferite metode de aliniere, care nu sunt atat de precise sau rapide. Alinierea cu un spion sau cu ceasuri comparatoare, pot avea o eroare umana mare, astfel ca alinierea va fi eronata. Sistemele de aliniere laser au o precizie micrometrica. Se utilizeaza o singura raza laser si un singur detector, astfel eroarea este doar una. Acuretete >98% va rezulta intotdeauna o aliniere perfecta, cu conditia respectarii procedeului de aliniere.

Alinierea masinilor dinamica rotative trebuie sa faca parte din strategia de mentenanta a companiei. Punerea in functiune a masinilor noi intotdeauna necesita alinierea lor initiala. Femaris ofera servicii de diagnoza de vibratii, aceasta diagnoza poate prezenta defectul de dezaliniere.

Aliniere Pas cu Pas

Aparatul va indruma pas cu pas pentru a efectua o aliniere precisa in cel mai scurt timp. Toate sistemele din gama Pruftechnik sunt usor de folosit si meniul este intuitiv, iar manualul de utilizare ofera toate informatiile necesare.