Zgomotul este un sunet nedorit sau daunator, asadar instrumentul pentru masurarea si analiza lui se numeste sonometru. Mai mult decat atat analizorul de zgomote poate identifica cu exactitate frecventele cautate. Doar masurarea zgomotului nu este de ajuns, avem nevoie de o analiza astfel utilizam un sonometru clasa 1 cu functii de analiza in octave. Sonometrele SVANTEK sunt totodata si analizoare in 1/1 si 1/3 (optional 1/6 si 1/12 octave)

SVAN 979

Analizorul de vibrații și zgomote SVAN 979, clasa 1, este destinat pentru măsurători de vibrații și acustice generale, monitorizarea zgomotului din mediul civil şi industrial, a siguranţei şi sanătăţii, prevenirea poluarii sonore asupra sanătăţii oamenilor din mediul ocupaţional.

SVAN 977

SVAN 977C este un contor de sunet și vibrații de clasa 1 conceput pentru măsurarea acusticii clădirilor, a zgomotului profesional și a măsurărilor zgomotului din mediu. Contorul este un succesor al SVAN 977A, oferind un nou microfon de 1/2 ”MK255, care oferă o gamă largă de frecvențe de la 3 Hz și o stabilitate excelentă de lungă durată a sensibilității.

SVAN 973

SV 973 este un sonometru de clasa 2 cu o gamă largă de frecvențe de până la 10 kHz. Caracteristica unică a SV 973 este microfonul în tehnologia MEMS cu garanție pe viață. Gama de măsurare a contorului de la 25 la 128 dB permite utilizarea acestuia în măsurători de zgomot industrial și de mediu.

SVAN 971A

Sonometrul SV 971A, clasa 1, este destinat pentru măsurători acustice generale, monitorizarea zgomotului din mediul civil şi industrial, a siguranţei şi a sanătăţii, precum și prevenirea poluării sonore asupra sanătăţii oamenilor din mediul ocupaţional.

SVAN 9758A

Analizorul de zgomote și vibrații cu patru canale SVAN 958A este dedicat pentru toate aplicațiile care necesită evaluarea simultană a vibrațiilor și a sunetului din clasa 1. Fiecare dintre cele patru canale de intrare poate fi configurat independent pentru detectarea sunetului sau a vibrațiilor cu diferite filtre și constante de timp ale detectorului RMS, oferind utilizatorilor o flexibilitate enormă de măsurare.