Sistemele de testare la vibrații și șocuri se pot utiliza în mai multe domenii. Începând de la domeniul aeronautic la cel naval. Totodată cele mai multe sisteme se utilizează în domeniul automotiv și al transporturilor.

Sistem de testare la vibrații cu răcire pe aer

Un shaker cu racire pe aer este un tip de dispozitiv de producere a vibratiilor care foloseste aerul ca agent de racire pentru sistemul de actiune vibratorie. Acest tip de shaker este utilizat in domenii care necesita un grad ridicat de precizie si control in producerea vibratiilor, cum ar fi testarea componentelor electronice sensibile sau a produselor mecanice complexe. Un shaker cu racire pe aer poate include un sistem de ventilare care asigura circulatia aerului pentru racirea motorului electromagnetic si a altor componente critice ale dispozitivului.

 

Shaker electrodinamic seria ESS

Un shaker electrodinamic este un tip de echipament de testare a vibrațiilor care este utilizat pentru a simula efectele vibrațiilor mecanice asupra unui obiect fizic. Acesta constă într-o masă sau platformă care este atașată la un dispozitiv de acționare electromagnetică, care este capabil să genereze vibrații controlate la frecvențe și amplitudini specifice. Aceste vibrații pot fi utilizate pentru a testa durabilitatea și performanța unei game largi de produse, inclusiv componente electronice, structuri mecanice și bunuri de consum. Seria de agitatoare se referă la o linie sau o gamă de agitatoare electrodinamice care pot varia în ceea ce privește dimensiunea, capacitatea și alte specificații tehnice.

 

Sistem de Testare la Vibrații Triaxial

Un sistem de testare la vibratii triaxial este o forma avansata de echipament de testare a vibratiilor, care poate simula efectele vibratiilor in trei directii diferite – axa X, axa Y si axa Z – pe un obiect fizic. Acest tip de sistem este utilizat pentru a testa rezistenta si performanta produselor care pot fi afectate de vibratii in mai multe directii, cum ar fi componentele electronice sau structurile mecanice complexe. Un sistem de testare la vibratii triaxial poate include un dispozitiv de actiune vibratorie, senzori pentru masurarea vibratiilor, un sistem de control si un software pentru analiza datelor.

 

 

Sistem de testare la vibrații

Sistemele de testare la vibrații și șocuri cu răcire pe apă sunt caracterizate prin: forță mare de testare (kN), capacitate mare de testare (kg), răcire eficientă. Domeniul de forță de testare începe de la 50 kN până la 600 kN, iar sarcina maximă este cuprinsă între 800 kg și 15000 kg. Shaker-ele cu răcire pe apă sunt folosite pentru a testa unele dintre cele mai complexe și mai exigente produse, inclusiv sateliți, materiale periculoase și alte piese mari folosite în aplicații aviatice, aerospațiale, construcții navale, militare și auto. Un test combinat multi-mediu poate fi completat cu o cameră climatică.

 

Shaker electrodinamic seria ESD

Excitatorul modal din seria ESD este un agitator cu microvibrații, care are bandă largă, eficiență energetică ridicată, stabilitate ridicată și performanță fiabilă. Este aplicabil pe scară largă pentru analiza modală și structurală în diverse industrii, cum ar fi industria aerospațială, militară, comunicații, automobile, electronice, aparate de uz casnic etc. Acest tip de mini agitator este, de asemenea, utilizat pe scară largă în laboratoare, precum și în industria educației și cercetării științifice.

 

 

Restul produselor

Sistemele electrodinamice de testare la vibrații sunt utilizate pentru a reproducerea de vibrații mecanice în laborator, pentru a testa rezistența produselor, specimenelor sau materialelor la acest tip de solicitare. Aceste sisteme sunt formate dintr-un vibrator care generează vibrații mecanice și un controler care permite utilizatorilor să seteze tipul testării, respectiv amplitudinea, frecvența și durata vibrațiilor.