Profi Message


ProfiMessage

Aparatele ProfiMessage au fost special dezvoltate pentru a fi utilizate ca unitati de masurare, control si monitorizare.


ProfiMessage foloseste un concept de master/slave si are o gama de module I/O capabile a satisface toate cerintele, chiar si pentru sistemele multi-canal.
ProfiMessage are o conectivitate universala pentru orice tip de proces, cat si pentru modulele I/O si interfete bus diverse. Schimbul de date este extrem de facil prin usurinta cu care se conecteaza la un PLC, fiind apreciat de clienti si pentru acest aspect.
ProfiMessage are integrate functii de control, de calcul si de monitorizare. Datele masurate pot fi achizitionate si monitorizate simultan.
O memorie de 16 GB interna de date este capabila sa inregistreze cateva miliarde de masuratori. Datele pot fi transferate pe un stick USB si evaluate offline. De asemenea, datele pot fi transferate prin interfata Ethernet. Transferarile se pot efectua manual sau automat.
ProfiMessage este ideal pentru achizitia de date, deoarece poate citi datele rapid, precis, iar izolarea galvanica asigura calitatea citirii. Aplicatiile la care este folosit acest tip de aparat variaza de la monitorizarea diferitilor parametri tehnici ai utilajelor pana la monitorizarea vibratiilor, fiind un aparat ideal in procesul de mentenanta predictiva si proactivaIzolare Galvanica

Un avantaj major al aparatelor ProfiMessage este faptul ca intrarile si iesirile sunt diferentiale, de inalta precizie si sunt izolate galvanic una fata de alta si de sursa de alimentare. Aceasta arhitectura previne distorsiunile ce pot sa apara si permite masurarea fara probleme de semnale neizolate.

In functie de modulul de I/O folosit, fiecare intrare poate fi configurata individual pentru masurarea mV, mA, termorezistente si termocuple. Intrarile universale pentru masurarea tensiunii, curentului si temperaturii fac ca dispozitivul ProfiMessage sa fie extrem de flexibil.


Caracteristici Principale

 • Achizitia, inregistrarea si analiza de date masurate
 • Functii de monitorizare si automatizare
 • Procesarea combinata a vibratiilor si a proceselor
 • Intrari analogice universale cu precizie de masurare inalta
 • Izolare galvanica intre canale
 • Configurare si operare simpla si intuitiva
 • Interfata Ethernet pentru operare on-line
 • Interfata USB pentru transmiterea de date – Doua interfete PROFIBUS
 • Patru interfete seriale
 • Interfete CAN bus configurabile
 • Design compact si modular
 • Configurare în format XML

Modele

ProfiMessage

Pentru mediul industrial

Conceput pentru mediul industrial, design compact pentru montarea in tablouri electrice.

ProfiLab

Pentru laboratoare si aplicatii mobile

Aparatul ProfiLab cu conectori de 4 mm este o alternativa la ProfiMesage, cu un design de tip cabinet. Aceste aparate sunt identice, cu exceptia conectorilor si carcasei.

Unitati I/O Modulare

Aparatele ProfiMessage Master sau Slave pot fi echipate cu doua module I / O, fie identice sau diferite. Un singur aparat Master poate fi conectat cu pana la 20 de aparate slave.

Schimbul de date între Master si Slave are loc in timp real. Toate aparatele Slave pot fi controlate de la un singur aparat Master.
Sunt valabile noua module I / O diferite pentru ProfiMessage. Fiecare aparat Master sau Slave poate fi echipat cu doua module I / O, identice sau diferite.

Cand ProfiMessage este folosit doar pentru prelucrarea semnalelor field bus, aparatele Master pot fi folosite fara niciun modul I / O. ProfiMessage atunci functioneaza ca un data logger pentru PLC pentru detectarea de defecte si diagnosticare.

Interfete

Software-ul ProfiSignal ofera o gama variata de interfete bus. Un aparat Master este echipat cu doua interfete slave PROFIBUS DP (redundante in conformitate cu PNO 2.212 V1.2), un TCP Modbus si un Modbus RTU, precum si o interfata CAN configurabila. Interfetele pot fi de asemenea folosite pentru a conecta echipamentele de masurare prin porturi tip serial folosind porturile apratului RS232/485.

Conectarea aparatului ProfiMessage la un PC sau server are loc printr-o conexiune de mare viteza Ethernet. Functia X-Message permite aparatelor ProfiMessage sa comunice fara sprijinul unui PC si sa faca schimb de date si informatii de alarma.

Profibus

ProfiMessage are de asemenea doua interfete PROFIBUS DP separate si optionale. Orice semnal analogic sau digital putand fi citit sau scris de la PROFIBUS. Exista posibilitatea de a schimba modul de operare la PROFIBUS redundant (in conformitate cu PNO 2.212 V1.2).

Modbus TCP / RTU

Interfeta LAN si RS485 pot, de asemenea schimba date prin intermediul protocolului Modbus TCP / RTU. ProfiMessage accepta aceasta operatiune ca un Modbus Master sau Slave.

RS232/RS485

Aceste interfete seriale pot functiona cu protocoale separate. Protocoalele pot fi create direct de catre utilizator, de catre Femaris srl sau de catre Delphin. Aplicatiile includ controlul camerelor climatice, dispozitive de laborator, unitatea de masurare a puterii sau receptia GPS.

CAN bus

Interfata CAN bus poate fi programata in functie de necesitati. CAN bus poate citi, scala, procesa si inregistra.

LAN / TCP

Interfata LAN transmite on-line toate datele masurate, inclusiv canalele software, cu o viteza uimitoare folosind intranet sau internet. Prin aceasta interfata, aparatul ProfiMessage poate fi accesat de la orice PC. Exista, de asemenea, alte servicii TCP disponibile, cum ar fi NTP, FTP, HTTP si SFPMP etc. De exemplu, memoria interna poate fi citita prin LAN.

Interfata USB

Interfata USB (Master) poate fi folosita pentru a transfera datele din memoria interna pe un stick USB.

Extensia bus

Extensia bus permite conectarea pâna la 20 dispozitive Slave care sunt conectate la aparatul Master.Canale Software

Aparatele ProfiMessage sunt echipate cu functii suplimentare care pot fi clasificate in categoria de „canale virtuale”. Canalele virtuale permit configurarea usoara a functiilor, cum ar fi monitorizarea pragului valoric, integrare sau calcularea on-line. Acest lucru inseamna ca si utilizatorii fara nicio expertiza de programare pot genera si pune in aplicare propriile lor sisteme de monitorizare. Acest concept a fost luat din seria populara TopMessage. In acest fel, utilizatorii invata repede si eficient cum sa foloseasca aparatele ProfiMessage.

Canalele virtuale sunt module predefinite pe care utilizatorii le pot seta si configura de la un simplu click. Fiecare canal virtual poate avea unul sau mai multe intrari si o iesire.
Canalele virtuale sunt usor de legat intre ele. Acest lucru permite prelucrarea fara probleme chiar si a sarcinilor complexe. Operarea este intuitiva si poate fi invatata foarte usor. Toate functiile sunt prelucrate independent de un procesor puternic pentru a asigura functionarea perfecta a dispozitivului ProfiMessage.


Analiza Online

Analiza Online Descriere Exemplu
Calcularea canalului Executa calcule intre canale. Functii precum: operatii de aritmetica trigonometrie, binara si functii Boolean Calcularea diferentei de temperatura intre doua semnale de temperatura
Canal de mediere Executa calcule de mediere, de mutare si declansare Media si semnalele foarte sensibile provenite din termocuple
Numarator Numarator pentru impulsuri (functii de inalt, jos si reset) Numararea impulsurilor de energie (kWh)
Diferentiator Recunoaste modificarile care au avut loc pe o perioada de timp determinata Alimentatoare gravimetrice in laborator
Integrator Integratii numerice pe o perioada de timp Calcularea volumui din debite
Totalizarea canalelor Adaugare indepedeti de timp datelor masurate Totalizarea datelor masurate analogic
Liniarizare Calcularea corectiei pentru senzori non-liniari Liniarizarea unei aplicatii specifice pentru un senzor PTC
Contor ore de functionare Acumuleaza orele de functionare de la semnalele cu nivele inalte Determina tiparul de functionare si de nefunctionare a unui utilaj
Canal statistic Acumuleaza calcule a statisticilor de modificare si declansare (abatere: min, max, variatie, standard) Determinare valoare maxima a unui experiment
Cronometru Masoara timpul intre doua evenimente Determinarea timpului de modificare a valvelor

Monitorizare

Monitorizare Descriere Exemplu
Valoare prag Genereaza un eveniment in cazul modificarii pragului setat (peste, sub, consistenta, histerezis, monitorizare linie) Alarma pentru depasirea temperaturii de stocare
Alarma in serie Genereaza o alarma cu semnalul primit de la mai multe intrari de canale digitale Alarme de la diverse componente a unei instalatii sintetizate intr-o singura notificare
Trezire Genereaza impulsuri pentru evenimente cronologice (o data pe zi, saptamana, luna, etc) Determinarea de statistici zilnice pentru productie
Monitorizare Evalueaza informatii de conditie din datele masurate si genereaza alarme Alertarea de rupere de cabluri intr-un semnal mA
Monitorizarea sistemului Prezinta informatii ale sistemului (sarcina procesorului, capacitate memorie libera) Alertare in cazul in care memoria este plina

Automatizare

Automatizare Descriere Exemplu
Canal de referinta Automatizeaza curba de referinta cu declansari de reset, stop si start Gradient automat de temperatura pentru o camera climatica
FlipFlop RS, JK, D, FlipFlop Inregistreaza starile digitale
Generator de impulsuri Genereaza impulsuri ciclice Resetarea contorului de energie, sincronizarea timpului la fiecare 15 minute
Canal logic SI, SAU Conjuctii Boolean pentru orice semnal digital
Canal cronometru Functii de timp (intarziere pornita/oprita) Intarzierea timpului de incepere a unui experiment
Canal indentificator Inregistreaza constante si parametrii Procesarea constantei

SISTEM INTEGRAT DE DIAGNOZA AUTOMATA A DEFECTELOR

Sistemele Integrate de Diagnoză Automată a Defectelor – SIDAD sunt destinate măsurării, monitorizării și analizei parametrilor tehnici ai mașinilor dinamice rotative utilizate în industria energetică, chimică, metalurgică, alimentară, construcții etc., cu scopul diagnosticării automate a defectelor

Deschide VibroSystem.ro

Aplicatii

 • Monitorizare vibratiilor simultan cu alti parametrii tehnici : zgomote, temperaturi, presiuni, debite, intrefier, tensiuni, curenti etc.  la turboagregate, hidroagregate, turbine eoliene sau pe gaz, ventilatoare, reductoare, motoare electrice, pompe etc., realizandu-se astfel diferite sisteme integrate de diagnoza
 • Monitorizarea vibratiilor la cladirile industriale sau civile
 • Transmisibilitatea vibratilor de la utilaje la partile de cladire
 • Aplicatii de laborator pentru studiul vibratiilor simultan cu analiza altor parametrii tehnici
 • Monitorizarea vibratiilor si zgomotelor la vehicule feroviare si tramvaie simultan cu pozitia geografica a acestora, utilizand un senzor GPS pentru determinarea defectelor la lagarele vehicului si a cailor de rulare
 • Echilibrarea statica si dinamica a rotoarelor utilajelor dinamice rotative
 • Alinierea arborilor orizontali si verticali utilizand senzori laser si inclinometre de mare precizie